Διά υγιεινές συνταγές μαγειρικής, αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, φαγητά με φυτά, συνταγές ποτών, όπως ποτό λικέρ βερίκοκο, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους ποτό με_Ποτό λικέρ βερίκοκο. παραδοσιακές συνταγές ποτών. Επίσης, δεν είναι καθόλου σπάνιο να χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες διάφορα φυτά ή οι καρποί τους τα οποία μπορούμε να τα προμηθευτούμε ακόμα και από τον ιδιωτικό και ιδιόχρηστο κήπο. Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ χάρις εις τη συνεχή επικοινωνία της με τις φίλες και τους φίλους της ανά την Ελλάδα, γνωρίζει πολύ καλά το ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποτό λικέρ το οποίο κεντρίζει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον τους. Είναι το λικέρ βερίκοκο, που χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη γλυκιά γεύση, είναι εύοσμο, διακρίνεται από τη διάφανη πορτοκαλί απόχρωση και μπορεί να γίνει με ευκολία ειδικώς κατά τους θερινούς μήνες. Η δημιουργία του ενδεχομένως να μην απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες ή πολλές γνώσεις γύρω από την ποτοποιία, αλλά σίγουρα η εμπειρία και η επανάληψη των προσπαθειών αποτελούν ένα πλεονέκτημα το οποίο παρέχει τα κατάλληλα εφόδια για να βελτιώνεται συνεχώς το τελικό προϊόν.

Έτσι, λοιπόν, η συνταγή για ποτό λικέρ βερίκοκο από την ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ διαμορφώνεται και εκτελείται με τον παρακάτω_Ποτήρι με ποτό λικέρ βερίκοκο. τρόπο ακόμα και στο σπίτι μας. Συγκεκριμένα, αρχικώς χρειάζεται να προμηθευτούμε το πολύ περίπου εκατό έως εκατόν δέκα ώριμα βερίκοκα με σκοπό να τα ανοίξουμε για να αποκτήσουμε το σκληρό ενδοκάρπιό τους, δηλαδή το κουκούτσι, από το εσωτερικό τους. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να διευκρινίσουμε το ότι παρ’ όλο που ακόμα περισσότερα βερίκοκα θα βελτίωναν τη γεύση του λικέρ, αλλά και την χαρακτηριστική χροιά της εμφανίσεώς του, θα ήταν λογική επιλογή να μην χρησιμοποιηθούν περισσότερα βερίκοκα. Αυτό συμβαίνει διότι καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ το γεγονός ότι στο εσωτερικό των κουκουτσιών υπάρχει το αμυγδαλώδες φυτρωτικό σπέρμα, που ενδέχεται να γίνει τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι δυνατό να περιέχει ορισμένες ποσότητες ειδικών γλυκοζιτών. Εξ άλλου ο σκοπός του σπιτικού λικέρ είναι να μας ευχαριστήσει η δημιουργία του και όχι να γίνει δηλητήριο για όσους το καταναλώσουν.

Αφού αποκτήσουμε τα κουκούτσια, στη συνέχεια πρέπει να τα σπάσουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός σφυριού ή άλλου μηχανισμού της αρεσκείας μας, ώστε από το καθένα να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο ακέραιο το εσωτερικό αμυγδαλώδες σώμα που προαναφέραμε. Συχνά, αυτό το ονομάζουμε "ψίχα".

Κατόπιν, μέσα σε μία γυάλινη και διάφανη φιάλη με δυνατότητα, όμως, να κλείνει ερμητικώς, τοποθετούμε όλα τα κομμάτια από την ψίχα που συγκεντρώσαμε και προσθέτουμε περίπου ένα κιλό και τριακόσια γραμμάρια καλής ποιότητος ποτό κονιάκ. Ασφαλίζουμε το δοχείο και το αφήνουμε σε προσήλιο μέρος για τουλάχιστον τριάντα ημέρες. Περιστασιακώς, χρήσιμο θα ήταν να το ανακινούμε ελαφρά δύο με τρεις φορές.

Μόλις περάσουν οι τριάντα ημέρες βράζουμε δύο με τρία φλιτζάνια του τσαγιού νερό και περίπου ένα κιλό ζάχαρης για τέσσαρα με πέντε λεπτά σε ένα δοχείο. Ύστερα περιμένουμε να κρυώσει αυτό το μείγμα. Παραλλήλως, σουρώνουμε καλά το κονιάκ της φιάλης με ένα κατάλληλο φίλτρο, που προτείνουμε καλύτερα να είναι αυτό του καφέ φίλτρου.

Μόλις κρυώσει το ζαχαρόνερο ρίχνουμε μέσα το φιλτραρισμένο κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία καθαρή ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος το μείγμα που προκύπτει το αφήνουμε για λίγη ώρα ανενόχλητο και τελικώς, το ρίχνουμε μέσα σε μία νέα καθαρή φιάλη. Αυτό θα είναι το πολυπόθητο ποτό μας.

Εμείς στην ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ είμαστε φανατικοί οπαδοί του συγκεκριμένου ποτού και το τιμούμε δεόντως όταν μας παρέχεται η σχετική ευκαιρία. Όμως, η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ επισημαίνει το ότι πάντοτε πρέπει να πίνουμε το λικέρ με μέτρο και ποτέ δεν οδηγούμε μετά.

Εις υγείαν και καλή καρδιά, ευχόμαστε προς όλες τις φίλες και τους φίλους μας.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Συνταγές Ποτών και Ποτό Λικέρ Βερίκοκο

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.