Διά υγιεινές συνταγές μαγειρικής, αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, φαγητά με φυτά, συνταγές ποτών, όπως ο φάρος, που γράφει ο Κασσιανός Βάσσος, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Στα ερανίσματα του Κασσιανού Βάσσου στη συλλογή των Γεωπονικών και συγκεκριμένα κατά την καταγραφή των πληροφοριών περί του Διδύμου, αλλά και αλλού μέσα στο κείμενό του, λαμβάνει χώρα αναφορά σε ένα εδώδιμο προϊόν το οποίο ονομάζεται "φάρος". Αυτό είναι ένα από τα φαγητά με φυτά που κατανάλωναν κατά το απώτερο παρελθόν πολλοί Έλληνες. Η δημιουργία του φάρου περιγράφεται στα κείμενα και μία από τις αρκετά απλές συνταγές μαγειρικής.

Έτσι, λοιπόν, εάν κάποια φίλη ή φίλος της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ επιθυμεί να μαγειρέψει φάρο, τότε με βάση τον Κασσιανό Βάσσο χρειάζεται στην αρχή να βρέξει μία επιθυμητή ποσότητα από κριθάρι. Αφού γίνει αυτό πρέπει το βρεγμένο κριθάρι να κοπανιστεί καλά. Κατόπιν, το κοπανισμένο κριθάρι αφήνεται εκτεθειμένο στον ήλιο με σκοπό να ξηρανθεί καλά.

Αφού επιτευχθεί η ξήρανση, έπεται το κοσκίνισμα, οπότε πρέπει να επανατοποθετηθεί στον ήλιο. Στο τέλος, το προϊόν το οποίο δημιουργείται αποθηκεύεται σε σκιερό μέρος, αφού πασπαλισθεί με τη σκόνη που περίσσεψε από το προηγουμένως κοπανισμένο κριθάρι. Δεν θα πρέπει να προστεθεί άτριφτο αλάτι γιατί μπορεί να υποστεί ζημιά από σκώληκες. Όταν θελήσει κάποιος να το φάει, μπορεί να το επιτύχει δημιουργώντας ένα θρεπτικό χυλό προσθέτοντας ένα δέκατο σε αναλογία νερό.

Ο φάρος εκτός από το κριθάρι μπορεί να έχει σαν βασικό υλικό το σιτάρι, ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα της συνταγής που προαναφέρθηκε.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Φάρος και Συνταγές Μαγειρικής με Φυτά

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.