Διά θέματα, όπως οι ανοιξιάτικοι βολβοί λουλουδιών κηποτεχνίας, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Όλα τα φυτά τα οποία διακοσμούν έναν κήπο χαρακτηρίζονται από τις ιδιαιτερότητες τις οποίες επιβάλλει η καλλιέργειά_Κίτρινο άνθος από φρέζια σε κήπο ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. τους, αλλά ταυτοχρόνως χαρακτηρίζουν με την παρουσία τους την ταυτότητα ενός χώρου πρασίνου. Άλλα φυτά διαθέτουν γνωρίσματα τα οποία τα καθιστούν περισσότερο εντυπωσιακά με βάση τις ανθρώπινες αισθήσεις, ενώ άλλα διακρίνονται από άλλα χαρίσματά του τα οποία δεν πιστοποιούνται εύκολα δια γυμνού οφθαλμού. Ανέκαθεν, όμως, κατά το σχεδιασμό ενός ιδιωτικού και ιδιόχρηστου κήπου και την κηποποιία ελάμβανε χώρα μία προσπάθεια για να διακρίνεται από τη συνύπαρξη λουλουδιών με θεσπέσια χρώματα και σαγηνευτικά αρώματα. Δυστυχώς, όμως, οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδος και κυρίως, οι ξηροθερμικές συνθήκες οι οποίες συνδυάζονται με έντονη ηλιοφάνεια, δεν προσφέρουν τα κατάλληλα εχέγγυα ώστε να διατηρούνται επί μακρόν τα άνθη. Για αυτό η κηποτεχνία και η αρχιτεκτονική κήπων καταφεύγουν στη χρήση των βολβών οι οποίοι μπορούν να βρεθούν κατά κόρο στην αγορά. Βεβαίως, συνήθως η ομορφιά των ανθοφόρων βολβών εστιάζεται στο μάλλον βραχύ χρονικό διάστημα της ανθήσεως, αλλά η ευκολία της αξιοποιήσεώς τους αντισταθμίζει τους χρονικούς περιορισμούς.

Η πανδαισία των χρωμάτων και το μεγαλείο της στιγμής που συλλαμβάνει το μάτι μας στον κήπο μπορεί να κατακτηθεί_Μωβ άνθος από φρέζια σε κήπο ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. εύκολα με την εγκατάσταση βολβών είτε στο έδαφος, είτε σε γλάστρες. Οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ καλό θα ήταν να γνωρίζουν το ότι οι βολβοί λουλουδιών έχουν κατά κανόνα αυξημένες απαιτήσεις σε κάλιο, ενώ η δυναμικότητά τους δεν παραμένει αναλλοίωτη με το πέρασμα του χρόνου, αφού σταδιακώς υποβαθμίζεται ο βολβός. Επιπλέον, οι βολβοί δεν είναι άτρωτοι έναντι φυτοπαθολογικών καταστάσεων, ενώ συνήθως δεν ανέχονται τη στάσιμη υγρασία. Μία συστάδα από βολβούς μπορεί εύκολα να καταπλήξει τους επισκέπτες και να δημιουργήσει ακόμα και μία εξωτική εντύπωση. Αναμφισβητήτως, όταν τοποθετούνται σε μεγάλο πλήθος θαμπώνουν κατά την ανθοφορία τους. Επιπροσθέτως, επειδή είναι πολύ εύκολη η φύτευσή τους θα προτείναμε να χρησιμοποιούνται διάφορα βολβώδη ανθοφόρα φυτά για να διαμορφώνονται σχήματα με έντονες χρωματικές εναλλαγές, ενώ καλό θα ήταν να λαμβάνεται μέριμνα έτσι ώστε η διάταξη τους να επιτρέπει στα εντονότερα χρώματα να βρίσκονται πιο πίσω από τα άνθη με τα ολιγότερα έντονα χρωματικά χαρακτηριστικά.

Οι βολβοί λουλουδιών στην κηποτεχνία διακρίνονται κατά κανόνα σε δύο βασικές μεγάλες κατηγορίες όσον αφορά στο_Άνθος από αμαρυλλίδα σε κήπο ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. χρόνο φυτεύσεως και ανθίσεώς τους. Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στους φθινοπωρινούς βολβούς οι οποίοι μπορούν να φυτευθούν κατά το φθινόπωρο για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα ανθοφορίας τους επόμενους μήνες. Η άλλη κατηγορία είναι οι ανοιξιάτικοι βολβοί οι οποίοι φυτεύονται κατά την άνοιξη για να εκδηλώσουν την ανθοφορία τους μέσα στους επόμενους μήνες, οπότε από τον Μάρτιο και καθ' όλη την άνοιξη είναι δυνατή η εγκατάσταση των ανοιξιάτικων βολβών, ώστε μέσα στους αμέσως ερχόμενους μήνες να προσφέρουν τα άνθη τους. Οι ανοιξιάτικοι βολβοί έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσφέρουν άνθη ακόμα και σε επερχόμενες χρονικές περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν ξηροθερμικές συνθήκες και τα φυτά κήπου ταλαιπωρούνται.

Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι ανοιξιάτικοι βολβοί τους οποίους μπορεί να προμηθευτεί κάποιος από την κηποτεχνική αγορά κήπων. Κάθε άνθρωπος μπορεί να επιλέξει όποιο άνθος επιθυμεί με υποκειμενικά και αντικειμενικά κριτήρια. Μάλιστα, η φύτευση και περιποίηση των βολβών είναι μία ευχάριστη ενασχόληση για τα μικρά παιδιά τα οποία μπορούν με την προσωπική τους συμμετοχή να διαπιστώνουν πιο εύκολα τον κύκλο της ζωής ενός εντυπωσιακού ανθοφόρου φυτού. Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ συστήνει ανεπιφυλάκτως τη χρήση βολβών στον κήπο. Οι πιο σημαντικοί ανοιξιάτικοι βολβοί, που η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ θεωρεί ότι είναι αξιόλογο να υπάρχουν στους ελληνικούς κήπους, είναι οι παρακάτω: α΄) Αγάπανθος, β΄) Αμαρυλλίς, γ΄) Αστίλβη, δ΄) Βιγώνια, ε΄) Γλαδιόλος, ς΄) Γλωξίνια, ζ΄) Δικέντρα, η΄) Ζεφείρανθος, θ΄) Καλάδιο, ι΄) Κάλλα, ια΄) Κάννα, ιβ΄) Λίατρις, ιγ΄) Λίλιουμ, ιδ΄) Λούπινο, ιε΄) Ντάλια, ις΄) Παιώνια, ιζ΄) Υάκινθος, και ιη΄) Φρέζια (μόνο στην αρχή του Μαρτίου).

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Ανοιξιάτικοι Βολβοί Λουλουδιών Κηποτεχνίας

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.