Διά λιπάσματα φυτών και θρέψη φυτών ή το Complesal supra 12-12-17 της COMPO (ατελής, ανεπίσημη παρουσίαση), αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η χρήση των χημικών λιπασμάτων είναι πάρα πολύ συχνή κατά τη διαχείριση ή συντήρηση των ιδιωτικών και ιδιόχρηστων_Λιπάσματα Complesal supra της COMPO. κήπων. Στην ελληνική, αλλά και παγκόσμια αγορά δραστηριοποιούνται πάρα πολλές σχετικές βιομηχανίες οι οποίες παράγουν λιπάσματα φυτών, ενώ τα προϊόντα τους είναι πολυποίκιλα προσπαθώντας να ικανοποιήσουν διαφορετικές ανάγκες στην καλλιέργεια και θρέψη φυτών ιδιαιτέρως όπου η υπερεκμετάλλευση του εδάφους ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της γονιμότητός του. Αρκετά συχνά οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ προσπαθούν να ενημερώνονται περί της αξιοποιήσεως των εν λόγω λιπασμάτων υποβάλλοντας προς την επιχείρησή μας μία εντυπωσιακή πληθώρα ερωτημάτων. Ανάμεσα σε αυτά δεν είναι δυνατόν να μην διακριθούν εκείνα τα οποία αφορούν σε ένα από τα πιο διάσημα λιπάσματα φυτών και συγκεκριμένα το Complesal supra 12-12-17 με τους χαρακτηριστικούς γαλάζιους κόκκους. Οι απορίες είναι πάρα πολλές, γεγονός το οποίο ώθησε την ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ να δημοσιεύσει αυτό το μικρό κείμενο σχετικώς με το συγκεκριμένο προϊόν, παρ' όλο που με την_Λίπασμα Complesal supra της COMPO. ευκαιρία θα ήθελε να επισημάνει ότι οι πληροφορίες των εν λόγω προϊόντων χρειάζεται να παραχωρούνται από τις παρασκευάστριες βιομηχανίες προς τις οποίες πρέπει να απευθύνονται τα ενδιαφερόμενα άτομα. Υποχρεωτικώς ως οφείλει η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ διευκρινίζει με επίταση ότι υπό της μορφής της επιχειρήσεως διατηρεί αδιαπραγματεύτως άπασες τις επιφυλάξεις της έγκυρης παρασκευάστριας βιομηχανίας COMPO περί των στοιχείων τα οποία προσδιορίζουν το προϊόν και εξυπακούεται ότι η εν λόγω βιομηχανία έχει τον πρώτο και αδιαμφισβητήτως πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσδιοριστική ταυτότητα του λιπάσματος. Εμείς θα αναφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία τα οποία σχετίζονται με το Complesal supra 12-12-17, επισημαίνοντας το γεγονός ότι με σωστή εφαρμογή βάσει των κανόνων χρήσεώς του αποτελούσε ένα από τα καλύτερα λιπάσματα ειδικώς για τους ερασιτέχνες κηπουρούς και όχι μόνο για αυτούς. Επιπροσθέτως, παρακαλούμε τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ οι οποίοι αναζητούν επιπρόσθετες συγκεκριμένες πληροφορίες από το συγκεκριμένο άρθρο να ερευνήσουν τον ιστότοπο της παρασκευάστριας βιομηχανίας η οποία είναι και ο αρμόδιος δημιουργός.

Έτσι, λοιπόν, το παραδοσιακό και πρωτότυπο Complesal supra 12-12-17 υπήρξε ένα ανόργανο χημικό λίπασμα. Όποιος φίλος ή φίλη της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ βρει σήμερα κάποια διαθέσιμη συσκευασμένη ποσότητα θα διαπιστώσει ότι μέσα στη συσκευασία του το σχεδόν άοσμο λίπασμα διαθέτει αρχικώς κοκκώδη μορφή με χαρακτηριστική γαλάζια απόχρωση μέχρι να διαλυθεί μετά από την εφαρμογή του. Είναι δημιούργημα της γερμανικής γεωργικής χημικής βιομηχανίας COMPO GmbH + Co η οποία καθιέρωσε στην αγορά την εμπορική ονομασία "Complesal" ως προσδιοριστικού επωνυμίας σειράς προϊόντων για τη λίπανση φυτών. Το γαλάζιο χρώμα των σχετικώς ευμεγεθών κόκκων έγινε το σήμα κατατεθέν για τα λιπάσματα φυτών τύπου Complesal. Περιέχει υπό της μορφής καταλλήλων χημικών ενώσεων όλα τα βασικά στοιχεία, δηλαδή, άζωτο (Ν), φώσφορο (Ρ) και κάλιο (Κ), καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία, όπως για παράδειγμα είναι το μαγνήσιο (Mg), το θείο (S), το βόριο (B) και ο ψευδάργυρος (Zn), δηλαδή τις χημικές ύλες οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες στα φυτά του κήπου μας προκειμένου να επιτελούν αρμονικώς τις λειτουργίες τους. Σήμερα, εδώ και κάποια_Λίπασμα Complesal supra της ΑΛΦΑ. έτη, στη γεωργική αγορά κυκλοφορούν ευρέως από την COMPO αρκετά επιπρόσθετα λιπάσματα φυτών τύπου Complesal με διαφοροποιημένη σύσταση εν συγκρίσει ως προς το αρχικό Complesal supra 12-12-17, όπως είναι το νέο Complesal supra 12-8-16 ή το Complesal suprem 21-5-10. Όμως, το παραδοσιακό και προσφιλές σε πολλούς ιδιοκτήτες κήπων Complesal supra 12-12-17 υπήρξε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα ποιοτικά λιπάσματα προς το οποίο είχαν εύκολη πρόσβαση ακόμα και οι ερασιτέχνες καταναλωτές. Ήταν δυνατό να παράγεται και να διατίθεται από την COMPO μέσα σε ποικίλες συσκευασίες και διέθετε, κυρίως, 12% ολικό άζωτο, 12% πεντοξείδιο του φωσφόρου, 17% οξείδιο του καλίου, 2% οξείδιο του μαγνησίου και 6% ολικό θείο. Στην Ελλάδα υπήρξε η δυνατότητα κυκλοφορίας εγκεκριμένου από την COMPO και αξιόλογου Complesal supra 12-12-17 από εγχώριες βιομηχανίες με ίσως ελαφρώς διαφοροποιημένη σύσταση από το προϋπάρχον μητρικό προϊόν και με διαφορετικές συσκευασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα διατίθενται στην αγορά διάφορα ανάλογα λιπάσματα άλλων παρασκευαστών τα οποία είναι θεωρητικώς συμβατά προς το Complesal supra 12-12-17, αλλά πρέπει πάντοτε να φροντίζουμε να ελέγχουμε την προέλευση και ποιότητά τους διότι δεν σημαίνει ότι κάθε γαλάζιο κοκκώδες λίπασμα είναι πάντοτε ισάξιο με το αυθεντικό ποιοτικό προϊόν της COMPO.

Το Complesal Supra 12-12-17 δημιουργήθηκε και όσον αφορά στην κηποτεχνία, κατόρθωσε να είναι ένα επιτυχημένο χημικό προϊόν λιπάνσεως φυτών γενικής εφαρμογής με σκοπό να χρησιμοποιείται για εμπλουτισμό εδαφών ή συνήθως κατά τη διάρκεια της αναπτύξεως των φυτών κήπου. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα του Complesal δεν ενδείκνυται ο απλός διασκορπισμός επί της επιφανείας του εδάφους και η επακόλουθος έκθεση του λιπάσματος στο φως και τον αέρα ή γενικώς στις επιδράσεις του περιβάλλοντος χώρου, αλλά καλύτερα χρειάζεται να παραχωθεί στο έδαφος με αναμόχλευση του χώματος και στη συνέχεια να ακολουθήσει κατάλληλο πότισμα. Όπως συμβαίνει με κάθε λίπασμα, έτσι και για τον οποιονδήποτε τύπο Complesal πρέπει να αποφεύγεται η άσκοπη εφαρμογή εξ αιτίας των επιπτώσεων οι οποίες ενδέχεται να προκληθούν στα φυτά ή στο έδαφος, όπως είναι οι τοξικότητες και η ακατάλληλη αλατότητα. Οφείλουμε πάντοτε να έχουμε κατά νου το γεγονός ότι η λίπανση δεν γίνεται κατά βούληση ή όπως τυχαίως προτείνει κάποιο άτομο το οποίο δεν γνωρίζει τις πρακτικές ανάγκες του κήπου μας, όπως επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε το ότι είμαστε πάντοτε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον εκ των πιθανών επιπτώσεων της εφαρμογής των σκευασμάτων.

Το όνομα Complesal supra παραμένει συνώνυμο του αξιόλογου λιπάσματος προκειμένου να υποστηρίζονται εγκατεστημένα φυτά κατά την περίοδο της αναπτύξεώς τους οπότε η λίπανση στους κήπους κατά κανόνα συνίσταται από αρχές ανοίξεως μέχρι το φθινόπωρο. Η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείται δεν είναι δυνατό να καθοριστεί διότι εξαρτάται από τις ανάγκες που προσδιορίζουν τη λειτουργία κάθε κήπου, αλλά και τον τύπο Complesal. Επιπροσθέτως, κατά την εμπειρική εκτίμησή μας και τα δεδομένα ασφαλείας των λιπασμάτων συνιστούμε να αποφεύγεται η τουλάχιστον συχνή εφαρμογή του Complesal supra σε χλοοτάπητες και κυρίως τους νέους, όπως να αποφεύγεται ο συνδυασμός με αλκαλικά σκευάσματα. Εξ άλλου αξίζει να αναφερθεί ότι η COMPO διαθέτει στην αγορά μερικά από τα καλύτερα εξειδικευμένα λιπάσματα για γκαζόν, αφού οι χλοοτάπητες πρέπει να τροφοδοτούνται με συγκεκριμένη ειδική λίπανση τόσο όσον αφορά στην τεχνολογία των λιπασμάτων, όσο και στη σύστασή τους.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Λιπάσματα Φυτών: Complesal Supra 12-12-17

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.