Διά αντιπαγετική προστασία και τα φυτά όταν ο παγετός αναμένεται ή έχει επέλθει, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Συμβουλές και μερικοί απλοί κανόνες για αντιπαγετική προστασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγετός για τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ:

  1. Αναλόγως της αντοχής και εκθέσεως στις καιρικές συνθήκες κάθε φυτό εγκαθίσταται σε συγκεκριμένες θέσεις στον κήπο.
  2. Περιορίζονται οι αζωτούχες λιπάνσεις και ενισχύονται οι λιπάνσεις με κάλιο και ιχνοστοιχεία.
  3. Εάν στον κατάλληλο χρόνο δεν έχει προηγηθεί όργωμα και σκάλισμα εδάφους αποφεύγεται η διεξαγωγή τους τώρα ειδικά σε κήπους με πολλά εσπεριδοειδή δέντρα.
  4. Το έδαφος καλό είναι να διατηρείται διαρκώς νοτισμένο.
  5. Εάν δεν έχει βρέξει για πολλές ημέρες τότε μπορεί να λάβει χώρα ενισχυμένο πότισμα μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ατόμου που ασχολείται με τη συντήρηση κήπου.
  6. Αποφεύγεται η διατήρηση ευπαθών δένδρων μεγάλης φυλλικής επιφάνειας.
  7. Εάν προβλέπεται οποιαδήποτε μορφή παγετού προστατεύονται όσο είναι δυνατόν τα ευπαθή δέντρα και λοιπά φυτά με ειδικές καλύψεις, όπως ανεμοθραύστες, πλαστικά στη φυλλική επιφάνεια ή οργανική ύλη (π.χ. υγιή φύλλα) στο χώμα. Λαμβάνονται ανά περίπτωση ειδικά μέτρα αρδεύσεως.
  8. Τα παγετόπληκτα φυτά ψεκάζονται με χαλκούχα σκευάσματα ή κατάλληλα μυκητοκτόνα και απαγορεύεται αυστηρά να κλαδεύονται. Εάν έχουν αποκτήσει πληγές αυτές πρέπει να καλύπτονται από το συντηρητή κήπου.
  9. Απαγορεύεται να ενοχλούνται τα φυτά όταν υπάρχει παγετός ακόμα και όταν αποκτούν άθλια όψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για αυτά ανακύπτει στη φάση όταν ο καιρός ζεσταίνει λίγο και τα φυτά προσπαθούν να ανακάμψουν. Κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φύση και τους μηχανισμούς της.
  10. Απαγορεύεται η κίνηση στο γκαζόν ειδικά όταν υπάρχει χαλάζι, χιόνι ή πάγος. Αναλόγως του πάχους του χιονιού και της ικανότητας λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου ο πεπειραμένος συντηρητής κήπου και μόνο μπορεί αναλόγως της περιπτώσεως να εφαρμόσει εξαναγκαστικό πότισμα. Να μη γίνεται απομάκρυνση του χαλαζιού, χιονιού ή πάγου με κουβάδες, φτυάρια, ξύλα ή μεταλλικές βούρτσες.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Παγετός, Αντιπαγετική Προστασία, Φυτά Κήπου

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.