Διά λάχανα από τα κηπευτικά και τη λίπανση με λίπασμα την κοπριά για την οποία έγραψε ο Δίδυμος και επισήμανε ο Κασσιανός Βάσσος, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ο Κασσιανός Βάσσος, στο πρόσωπο του οποίου έχει γίνει αναφορά σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, μεταξύ άλλων φιλοξένησε στο έργο του τις ποικίλες απόψεις που διατύπωσε ο Δίδυμος. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι πεποιθήσεις του ή οι αντιλήψεις του γύρω από τη λίπανση η οποία αρμόζει στα κηπευτικά λάχανα, εφ' όσον σαν λίπασμα χρησιμοποιηθεί η κοπριά.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τον Δίδυμο η καλύτερη λίπανση για τα λάχανα είναι αυτή που γίνεται με την οποιαδήποτε στάχτη. Κατά την άποψή του έχει λεπτά χαρακτηριστικά και μπορεί να καταπολεμήσει φυτοπαθογόνους οργανισμούς, όπως είναι για παράδειγμα τα επιβλαβή σκουλήκια. Εκτός από τη στάχτη, επίσης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η κοπριά των περιστεριών, που θεωρεί ότι είναι η καλύτερη από τις ζωικές κοπριές για τις ανάγκες τις οποίες έχουν τα λάχανα. Επισημαίνεται, όμως, το ότι υπήρχαν πολύ καλλιεργητές οι οποίοι έδειχναν προτίμηση προς τη γαϊδουρινή κοπριά επειδή κάμνει τη γεύση του λάχανου πιο γλυκιά. Κλείνοντας, ο Δίδυμος διευκρινίζει το γεγονός ότι ανάλογης χρησιμότητος είναι και η γίδινη κοπριά.

Οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ χρειάζεται να γνωρίζουν το ότι σε γενικές γραμμές ο Δίδυμος προτρέπει τη χρήση οποιασδήποτε κοπριάς σαν λίπασμα για τα λάχανα. Αυτό που πρέπει κάθε καλλιεργητής να προσέχει είναι το ότι επιβάλλεται κάθε κοπριά να μην είναι φρέσκια, αλλά τουλάχιστον ενός έτους, καθώς και να έχει προηγουμένως πολλάκις υποστεί αναμοχλεύσεις με κάποιο κατάλληλο σκαλιστήρι.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Λάχανα και Λίπανση με Κοπριά

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.