Διά βοτανοθεραπεία με βότανα διά το συκώτι ως είναι τα φιστίκια και έγραψε ο Γαληνός, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Υπάρχουν φορές κατά τις οποίες διάφοροι άνθρωποι και μεταξύ αυτών διάφορες φίλες και αρκετοί φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, αναζητούν τρόπους για να μπορέσουν να βοηθήσουν το ταλαιπωρημένο συκώτι να ανακτήσει την υγεία του διευκολύνοντας την εν γένει υγεία του οργανισμού να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Επειδή το συκώτι είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, απασχόλησε από την αρχαιότητα τους ανθρώπους. Ακόμα και ο Γαληνός, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου, ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για το συκώτι και προσπάθησε να προσδιορίσει τροφές οι οποίες το βοηθάνε να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα αποδόσεως και λειτουργίας.

Έτσι, λοιπόν, ο μεγάλος Έλληνας ιατρός της αρχαιότητος επισημαίνει το ότι τα φιστίκια είναι μία βρώσιμη ύλη η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο συκώτι του ανθρώπου. Διακρίνει την φιστικιά ή πιστακιά γνησία ή Pistacia vera, αλλά παραδέχεται το ότι δεν είναι σε θέση να μας παραχωρήσει σαφείς και συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικώς με την επίδραση των φιστικιών στο στομάχι ή την κοιλιά.

Όμως, από την άλλη μεριά ενώ θεωρεί ότι η θρεπτική αξία τους δεν είναι ιδιαιτέρως σημαντική, έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα, τα φιστίκια συμμετέχουν στη διαδικασία συντηρήσεως και διατηρήσεως του συκωτιού σε εύρωστη κατάσταση. Επιπροσθέτως, συνεπικουρούν ταυτοχρόνως στον καθαρισμό του από επιβλαβείς χυμούς πάσης φύσεως οι οποίοι φράσσουν τις διεξόδους του.

Σε γενικές γραμμές και με βάση τον Γαληνό τέτοια ωφέλιμη δράση για το συκώτι έχουν διάφοροι καρποί με υπόπικρα και υπόστυφα γευστικά χαρακτηριστικά.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Γαληνός, Συκώτι και Φιστίκια

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.