Διά παιδικά παιχνίδια και διακοσμητικές κούκλες με φυτά για ψυχαγωγία, ως είναι η πλαγγόνα με γκαζόν, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Τα φυτά ανέκαθεν προσέφεραν στους ανθρώπους τα μέσα για να διεκπεραιώνουν διάφορες δραστηριότητες τους. Έτσι,_Διακοσμητικές κούκλες με γκαζόν. δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διάφοροι φυτικοί οργανισμοί μπορούν να αποτελέσουν αφορμή ή πρώτη ύλη για ψυχαγωγία. Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν ένα σωρό φανταστικά έργα με τα φυτά, όπως είναι για παράδειγμα οι διακοσμητικές κούκλες και τα παιδικά παιχνίδια. Χαρακτηριστική είναι η πλαγγόνα με γκαζόν, αλλά και ένα σωρό από αντίστοιχα ψυχαγωγικά πράγματα. Όμως, για τις ανάγκες του παρόντος κειμένου από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, θα επικεντρωθούμε στις διακοσμητικές κούκλες με γκαζόν, που μπορούν πανεύκολα να κατασκευάσουν οι φίλες και οι φίλοι μας. Μάλιστα, πιστεύουμε στην ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ το ότι αυτή η δραστηριότητα μπορεί να συνδυάσει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωση, ειδικώς εάν συμμετέχουν μικρά παιδιά. Έτσι, λοιπόν, προκειμένου να φτιάξουμε την κούκλα μας χρειάζεται να διαθέτουμε ένα οποιοδήποτε υλικό το οποίο μοιάζει με δοχείο και έχει κενό τον εσωτερικό του χώρο, λίγες καθαρές μικρές πέτρες, χώμα και μερικούς σπόρους από γκαζόν, αφού το γκαζόν θα αναπτυχθεί επάνω στην κούκλα για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η όλη διαδικασία.

Αυτό το δοχείο θα γίνει η βάση η οποία θα διαμορφώσει το τελικό σχήμα της κούκλας. Μπορούμε να επιλέξουμε ό, τι μας αρέσει για δοχείο. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι κάποια παλιά μπότα ή παπούτσι, ένα σπασμένο δοχείο σαν αυτό που έχουμε στις φωτογραφίες μας, μία χαλασμένη πλαστική κούκλα της οποίας αφαιρούμε ένα τμήμα από το πάνω μέρος του κεφαλιού, μία παλιά μπάλα την οποία κόβουμε στη μέση, μικρές γλάστρες που τις κολλάμε μεταξύ τους σαν να θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο ζώο ή ό, τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Μόλις επιλέξουμε το δοχείο, καλό θα ήταν να του ανοίξουμε μία τουλάχιστον οπή στον πάτο του. Στη συνέχεια βάζουμε_Παιδικά παιχνίδια με φυτά. στον πάτο μερικές καθαρές μικρές πέτρες για να βοηθάνε στη σταθερότητα, αλλά στην αποστράγγιση. Γεμίζουμε με χώμα τον κενό χώρο αφήνοντας κάποια απόσταση από το πάνω μέρος για να φυτρώσουν τα μαλλιά του. Κατόπιν τοποθετούμε διάφορους σπόρους γκαζόν ή οποιουσδήποτε άλλους σπόρους θέλουμε, όπως είναι οι φακές, αρκεί να φυτρώνουν γρήγορα. Τέλος, καλύπτουμε αυτούς τους σπόρους με μία λεπτή στρώση από χώμα και ποτίζουμε ελαφρώς, ειδικώς εάν δεν υπάρχει αποστραγγιστική οπή στον πάτο. Περιμένουμε λίγες ημέρες και περιστασιακώς διαβρέχουμε απαλά το χώμα ακόμα και με ένα ψεκαστηράκι μέχρι την ημέρα κατά την οποία θα φυτρώσουν οι σπόροι. Μάλιστα, μπορούμε από την αρχή να διατάξουμε τους σπόρους κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε όταν φυτρώσουν να κάμνουν το κουκλάκι να μοιάζει ότι έχει περίεργα μαλλιά πανκ για παράδειγμα. Βεβαίως, όταν φυτρώσουν οι σπόροι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Κατά κανόνα η ζωή τους θα είναι περιορισμένη, αλλά για μερικές εβδομάδες μπορούμε να απολαύσουμε το πρωτότυπο δημιούργημά μας, να το κουρεύουμε και να το περιποιούμαστε, ενώ παραλλήλως θα παρατηρούμε από πρώτο χέρι στον μικρόκοσμό μας τον τρόπο με τον οποίον αναπτύσσονται τα φυτά του γκαζόν.

Σαν παραλλαγή του προηγουμένου μπορούμε να πάρουμε ένα δικτυωτό τούλι και να το γεμίσουμε με λίγο χώμα τοποθετώντας σπόρους όσο πιο επιφανειακώς γίνεται. Στη συνέχεια το δένουμε σφιχτά με ένα σκοινί σαν να φτιάχνουμε μία μικρή σφαίρα που μοιάζει με μπαλίτσα και το διαβρέχουμε για μερικές ημέρες. Καλό θα ήταν να μην το κουνάμε πολύ γιατί το χώμα θα πέφτει. Εάν είμαστε καλοί παιχνιδοποιοί τότε σε λίγες ημέρες θα δημιουργήσουμε μία πράσινη χνουδωτή μπαλίτσα από γκαζόν για να κρέμεται σε φωτεινό σημείο.

Καλή διασκέδαση σε όλες τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Κούκλες και Παιδικά Παιχνίδια με Φυτά

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.