Διά καταπολέμηση και αντιμετώπιση επίθεσης από σφήκες εις τα φρούτα και σταφύλια και διά το πώς οι καρποί μπορούν να προστατευθούν με λάδι καθώς προσδιορίζει ο Κασσιανός Βάσσος με βάση τα όσα είχαν επισημάνει διάφοροι άνθρωποι ως είναι ο Δημόκριτος, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι ένας ιδιωτικός και ιδιόχρηστος κήπος είναι_Σφήκα. εκτεθειμένος στην παρουσία και στις δραστηριότητες πολλών εντόμων. Κάποια εξ αυτών είναι επιβλαβή για τα φυτά. Συνήθως οι καρποί, όπως είναι τα σταφύλια, υφίστανται επιθέσεις από σφήκες οι οποίες τους ζημιώνουν ή καταστρέφουν. Η αντιμετώπιση ή καταπολέμηση αυτών των επιθέσεων από σφήκες θα μπορούσε να γίνει με τη χρήση εγκεκριμένων εντομοκτόνων σκευασμάτων, αλλά σε αυτούς τους χώρους πρασίνου καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την εφαρμογή τέτοιων προϊόντων. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αλλά υφίσταται εδώ και πολλούς αιώνες, με αποτέλεσμα να γίνονται διαχρονικώς προσπάθειες για να προστατευθούν οι καρποί από αυτές τις επιδρομές. Έτσι, δεν είναι τυχαίο το ότι στα ερανίσματα του Κασσιανού Βάσσου υπάρχουν καταγεγραμμένες σχετικές πληροφορίες.

Ο φερόμενος ως Κασσιανός Βάσσος, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έχει συμπεριλάβει στα κείμενά του έναν πολύ απλό και ακίνδυνο τρόπο για να προστατευθούν οι καρποί και ειδικώς τα σταφύλια από την παρουσία επιβλαβών εντόμων, καθώς είναι οι σφήκες.

Συγκεκριμένα, τα σταφύλια και οι καρποί εν γένει μπορούν να θωρακιστούν εναντίον της δράσεως των σφηκών με τη βοήθεια του λαδιού. Είτε ρουφώντας λάδι και φυσώντας προς τους καρπούς για να καλυφθούν, είτε με τη χρήση απλών ψεκαστήρων γεμάτων με λάδι ραντίζουμε τα πολυπόθητα σταφύλια ή τις οπώρες. Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με το κείμενο οι σφήκες δεν θα μπορούν να επιτεθούν όπως πρώτα, αφού θα ενοχλούνται από το έλαιο.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Καρποί και Αντιμετώπιση Επίθεσης από Σφήκες

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.