Διά βοτανοθεραπεία διά δυσκοιλιότητα με βότανα σαν τα σύκα και τη γαλατσίδα ή ευφορβία πέπλος ή Euphorbia peplus, καθώς συμβούλευσε ο Ιπποκράτης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η δυσκοιλιότητα τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα ένα ιδιαιτέρως ενοχλητικό φαινόμενο ή πρόβλημα υγείας στην καθημερινή ζωή πολλών ανθρώπων. Ο Ιπποκράτης, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έχει καταγράψει διάφορες συνταγές για βοτανοθεραπεία με σκοπό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικώς η ενοχλητική δυσλειτουργία της κενώσεως του εντέρου κάμνοντας χρήση απλών βοτάνων και λοιπών φυτών.

Με βάση τα όσα υποστηρίζει ο Ιπποκράτης μία απλή και αποτελεσματική συνταγή για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη όχληση έχει σαν κύριο συστατικό τα γνωστά σύκα. Θα χρειαστούμε ένα πλήθος από ξηρά σύκα, που μπορούμε να τα προμηθευτούμε ευκόλως από την αγορά. Επί εκάστου σύκου στάζουμε επτά σταγόνες από το γαλακτώδες υγρό το οποίο ρέει σαν χυμός στο εσωτερικό της γαλατσίδας, δηλαδή του φυτού ευφορβία πέπλος ή Euphorbia peplus, που είναι κοινότατο στην Ελλάδα. Στη συνέχεια τοποθετούμε και διατηρούμε κάθε τέτοιο σύκο με το χυμό από τη γαλατσίδα σε ένα καθαρό αγγείο ή δοχείο, έτσι ώστε λίγο πριν από το φαγητό να προσφέρουμε από ένα στο πάσχον άτομο.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Βοτανοθεραπεία για Δυσκοιλιότητα

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.