Διά υγιεινές συνταγές μαγειρικής, αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, φαγητά με φυτά, συνταγές ποτών, όπως συνταγές γλυκισμάτων διά γλυκά κουταλιού σαν τη μαρμελάδα κορόμηλο, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Μερικές από τις πιο λαχταριστές συνταγές γλυκισμάτων οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν έχοντας σαν βασική πρώτη_Μαρμελάδα κορόμηλο. ύλη καρπούς φυτών είναι τα γλυκά κουταλιού και οι μαρμελάδες, όπως είναι η μαρμελάδα κορόμηλο. Τα κορόμηλα μπορεί να προέρχονται από τις κορομηλιές που ενδεχομένως καλλιεργούμε στον κήπο, αλλά είναι δυνατόν να αποκτώνται από την αγορά αγροτικών προϊόντων. Η συνταγή για τη μαρμελάδα κορόμηλο είναι αρκετά απλή στην εκτέλεσή της, αλλά η εμπειρία η οποία αποκομίζεται διαχρονικώς από τα επαναλαμβανόμενα εγχειρήματα σίγουρα προσθέτει έναν ξεχωριστό τόνο στην επιτυχία της συνταγής. Εμείς στην ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ είμαστε φανατικοί οπαδοί τέτοιων γλυκισμάτων, ιδιαιτέρως εάν προέρχονται από τους κήπους μας γιατί αποτελούν επιβεβαίωση της επιτυχίας των κοπιαστικών προσπαθειών μίας ολόκληρης παραγωγικής χρονιάς και όταν ο καιρός είναι κατάλληλος τα καταναλώνουμε μετά μανίας. Συνιστούμε ανεπιφυλάκτως προς τις φίλες και τους φίλους μας να δοκιμάζουν τέτοιες συνταγές, που είναι υγιεινές και κυρίως δημιουργούν μία ιδιαιτέρα ικανοποίηση από την επιτυχία τους

Έτσι, λοιπόν, για να υλοποιηθεί η συνταγή για τη μαρμελάδα κορόμηλο αρχικώς θα χρειαστούμε περίπου δύο κιλά από κορόμηλα. Αυτά όλα τα πλένουμε μέσα σε νερό και έπειτα αφαιρούμε τα κουκούτσια τους διατηρώντας μόνο το σαρκώδες τμήμα τους. Τα καθαρά πλέον κορόμηλα τοποθετούνται σε μία κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας με σκοπό να ζεσταθούν μέσα στα ίδια τα υγρά τους και να βράσουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Στο αναμεταξύ φροντίζουμε να μην αρπάξουν από τη φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Μετά από το πέρας αυτού του χρόνου απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και αναμένουμε για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά για να κρυώσουν λίγο, έτσι ώστε να τα περάσουμε από ένα τρυπητό με σχετικώς μεγάλες τρύπες.

Το παχύρρευστο υγρό χωρίς τα φλούδια που θα προκύψει από το σούρωμα το αναμειγνύουμε με ένα κιλό από ζάχαρη και αυτό το μείγμα το ξαναβράζουμε τουλάχιστον για περίπου ένα τέταρτο πάλι μέχρι να πήξει. Καθώς το ανακατεύουμε για να μην καεί από τη φωτιά θα καταλάβουμε πότε περίπου θα αρχίζει να πήζει για τα καλά οπότε τότε θα προσθέσουμε και χυμό από μισό λεμόνι συνεχίζοντας την ανάδευση. Μόλις πλέον καταλάβουμε ότι έπηξε το απομακρύνουμε από την κουζίνα για να κρυώσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Όταν κρυώσει μπορούμε να το βάλουμε σε δοχεία για να το φάμε.

Καλή όρεξη και γλυκιές κουταλιές για όλες τις φίλες και όλους τους φίλους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Γλυκά Κουταλιού και Μαρμελάδα Κορόμηλο

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.