Διά βότανα και αφροδισιακές τροφές ως είναι το φυσικό αφροδισιακό ρόκα ή Eruca sativa ή εύζωμον ήμερον, που περιέγραψε ο Γαληνός, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ανά τους αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εντοπίσουν διάφορα βότανα τα οποία εκτός από το να θεραπεύουν διάφορα προβλήματα του ανθρώπου θα μπορούσαν να βελτιώνουν διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φυσιολογικής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικές φορές αυτή η αναζήτηση απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ κάποιες άλλες όχι. Φυσικά, εντεταγμένος σε αυτήν την προσπάθεια και συνδυασμένος σε πολλές περιπτώσεις με την ματαιοδοξία, υπήρξε ο αγώνας για τον προσδιορισμό βοτάνων και φυτών τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ερωτική συμπεριφορά και δραστηριότητα.

Ο προσδιορισμός ενός πλήθους από αφροδισιακές τροφές και η επισήμανση ενός φυτού με την ένδειξη ότι είναι ένα φυσικό αφροδισιακό, απασχόλησε ακόμα και τον Γαληνό, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. Μάλιστα, ο Γαληνός παραθέτει και καταγράφει διάσπαρτα μέσα στα κείμενά του διάφορα φυτά τα οποία θεωρούσαν ήδη στην αρχαία Ελλάδα ότι παρουσίαζαν αφροδισιακές ιδιότητες. Ένα από αυτά είναι το εύζωμον ήμερον, δηλαδή η πασίγνωστη ρόκα ή Eruca sativa.

Η ρόκα μπορεί να καλλιεργηθεί πανεύκολα στον ιδιωτικό και ιδιόχρηστο κήπο τον οποίο διαθέτει κάθε φίλη και φίλος της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. Είναι ένας φυτικός οργανισμός ο οποίος δεν απαιτεί ιδιαίτερες περιποιήσεις, ενώ είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Κατά τον Γαληνό είναι θερμαντικό λαχανικό το οποίο πιο εύκολα τρώγεται ανακατεμένο με μαρουλόφυλλα, διαφορετικώς εάν καταναλώνεται μόνο του μπορεί να προξενήσει πονοκέφαλο. Με βάση τα όσα καταγράφει ο μεγάλος Έλληνας ιατρός της αρχαιότητος, οι σπόροι της ρόκας είναι αυτοί οι οποίοι διαθέτουν αφροδισιακά χαρακτηριστικά. Εκεί κρύβεται το φυσικό αφροδισιακό. Αυτοί οι σπόροι μπορούν και διεγείρουν την ερωτική διάθεση και ορμή, ενώ παραλλήλως συνεπικουρούν στη βελτίωση της σπερματοπαραγωγής.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Ρόκα και Βότανα για Αφροδισιακές Τροφές

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.