Διά βοτανοθεραπεία με βότανα ως είναι το δεντρολίβανο για τα δόντια, τη λεύκανση δοντιών και την υγιεινή στόματος που κατέγραψε ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η υγιεινή στόματος και ειδικώς τα προβλήματα στα δόντια ανέκαθεν αποτελούσαν αντικείμενο ενδιαφέροντος και ερεύνης. Εδώ και πολλούς αιώνες επιστρατεύεται ακόμα και η βοτανοθεραπεία με ποικίλες συνταγές με βάση τα βότανα προκειμένου να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητος ή στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών υγιεινής αυτής της περιοχής. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή πολλά σκευάσματα περιποιήσεως της οδοντοστοιχίας προβάλλουν σαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συστατικά τους διάφορα βότανα και αρωματικά φυτά.

Ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου, μέσα από τα κείμενά του παρέδωσε διάφορες συνταγές οι οποίες αφορούν στην υγιεινή στόματος. Μία από αυτές προσδιορίζει τη μέθοδο για λεύκανση δοντιών με έναν πολύ απλό τρόπο.

Το μόνο αρωματικό φυτό που θα χρειαστούμε είναι το πασίγνωστο δεντρολίβανο ή Rosmarinus officinalis. Καλύτερα να_Δεντρολίβανο ή Rosmarinus officinalis. φροντίσουμε έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση σε κάποιο δεντρολίβανο το οποίο είναι αρκετά αναπτυγμένο έχοντας κατορθώσει να ξυλοποιήσει πολλούς από τους βλαστούς του. Αυτό που έχουμε να κάμνουμε είναι να αφαιρέσουμε και στη συνέχεια να κάψουμε ορισμένα από τα ξυλοποιημένα βλαστάρια. Όταν τα τελευταία απανθρακωθούν και γίνουν κάρβουνο, τότε χρειάζεται να τα κοπανίσουμε αρκετά για να γίνουν τελικώς σκόνη. Στη συνέχεια, αυτό το κονιορτοποιημένο κάρβουνο το τοποθετούμε σε ένα αρκετά λεπτό λινό ύφασμα και τρίβουμε καλά τα δόντια. Με αυτόν τον τρόπο, με βάση πάντα τον Αγάπιο, θα κατορθώσουμε να πραγματοποιήσουμε τη λεύκανση δοντιών και να αποκτήσουμε μία λευκή οδοντοστοιχία, αλλά και να προστατευθούμε από διάφορες άλλες ενοχλητικές ή παθολογικές καταστάσεις σχετικώς με τα δόντια.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Υγιεινή Στόματος και Λεύκανση Δοντιών

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.