Διά βοτανοθεραπεία με βότανα που περιέγραψε ο Γαληνός διά να αντιμετωπιστεί ο πονόδοντος ή οδονταλγία με τη γλιστρίδα ή αντράκλα, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Αρκετές φίλες, αλλά και διάφοροι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ταλαιπωρούνται από προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα ο πονόδοντος ή οδονταλγία, με επίπτωση να μην μπορούν ακόμα και να ευχαριστηθούν ή να καταναλώσουν αγαπημένες τους τροφές. Αυτές οι ευαισθησίες ταλαιπωρούσαν και τους αρχαίους Έλληνες με συνέπεια πολλοί ιατροί να καταφεύγουν στη βοτανοθεραπεία και τα βότανα για την ανακούφιση των ασθενών τους.

Ο Γαληνός στα κείμενά του παραθέτει πληθώρα απόψεων για τη χρήση βοτάνων κατά προβλημάτων της υγείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνει μία απλή συμβουλή. Συγκεκριμένα, συστήνει την κατανάλωση της πασίγνωστης γλιστρίδας.

Η γλιστρίδα ή αντράκλα μπορεί να χορηγηθεί σαν ιαματικό μέσο για την ανακούφιση από τις οχλήσεις των πόνων στα δόντια. Παρ’ όλο που ο Γαληνός θεωρεί ότι η γλιστρίδα σαν εδώδιμο υλικό δεν προσφέρει αρκετή ποιοτική τροφή, αντιθέτως σαν φάρμακο για την οδονταλγία είναι αξιόλογο βότανο, αφού σε αυτό συμβάλλει και η γλισχρότητά της .

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Γαληνός, Πονόδοντος και Βότανα για Θεραπεία

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.