Διά βοτανοθεραπεία και βότανα, που περιγράφει ο Διοσκουρίδης, διά ισχιαλγία, αρθριτικά, επιληψία ή αδυνάτισμα, αλλά και συνταγές μαγειρικής διά οξύμελι ή ξιδόμελο ή οξύμελο με ξύδι, μέλι και αλάτι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Αρκετά συχνά οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ενδιαφέρονται για αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, οπότε αναζητούν σχετικές πληροφορίες σε κάθε διαθέσιμη πηγή. Στο παρόν κείμενο από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, θα επικεντρωθούμε σε μία από αυτές τις συνταγές την οποία κατέγραψε ο Διοσκουρίδης μέσα στα κείμενά του, όπου παραθέτει εκτός από βοτανολογικές ή φαρμακευτικές συμβουλές και διάφορες συνταγές για την παρασκευή φαγητών τα οποία κατανάλωναν στην αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στην απλή παρασκευή του γνωστού σε πολλούς ανθρώπους με το όνομα "οξύμελι" ή "ξιδόμελο" ή "οξύμελο".

Έτσι, λοιπόν, για να φτιαχτεί το οξύμελι θα χρειαστεί να ανακατεύσουμε περίπου 1,4 λίτρα ή πέντε κοτύλες από ξύδι, περίπου 440 γραμμάρια ή μία μνα από θαλασσινό άλας, περίπου 4,4 κιλά ή δέκα μνες από μέλι και περίπου 2,7 λίτρα ή δέκα κοτύλες από νερό. Στη συνέχεια βράζουμε το μείγμα και κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει για να το καταναλώσουμε.

Επιπροσθέτως, με βάση τον Διοσκουρίδη, το ξιδόμελο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βοτανοθεραπεία όπως τα βότανα. Συγκεκριμένα, με αυτό μπορούμε να καταπραΰνουμε την ισχιαλγία ή να αντιμετωπίσουμε τα αρθριτικά. Επίσης, βοηθάει στην επιληψία, ενώ θεωρείται ότι ωφελεί κατά το αδυνάτισμα στην απομάκρυνση λαμβανόμενου πάχους. Τέλος, με τη μορφή γαργάρας υποβοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του φάρυγγα.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Οξύμελι ή Ξιδόμελο ή Οξύμελο και Διοσκουρίδης

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.