Διά απώλεια φωνής ή βράχνιασμα φωνής ή κλείσιμο φωνής, ως έγραψε ο Διοσκουρίδης με βότανα για παράδειγμα πράσα, λαχανικά και σκόρδο, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες ορισμένες φίλες ή κάποιοι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ υποφέρουν από το ενοχλητικό βράχνιασμα φωνής ή ακόμα και την πρόσκαιρη απώλεια φωνής. Καθώς φαίνεται, αντίστοιχα φαινόμενα υπήρχαν και πριν από πολλούς αιώνες με αποτέλεσμα ο κορυφαίος βοτανολόγος και φαρμακολόγος της Αρχαιότητος, δηλαδή ο Διοσκουρίδης, να προτείνει μία πληθώρα από βότανα για την αντιμετώπισή τους.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τον Διοσκουρίδη το κλείσιμο φωνής μπορεί να καταπολεμηθεί με την κατανάλωση χυλού από πράσα ή άλλα ωμά λαχανικά τα οποία καλό θα ήταν πρώτα να τα μασάει το πάσχον άτομο. Επίσης, βοηθάει η πόση ροφημάτων στα οποία έχουν προστεθεί κύμινο, πράσα ή αλεύρι, αλλά και η κατάποση μικρής ποσότητος, περίπου όσο ένα κουκί σε μέγεθος, από το φυτό της χαλβάνης ανακατεμένης με μέλι. Ομοίως, η φωνή μπορεί να καθαρίσει όταν καταναλωθεί βραστό ή ωμό σκόρδο, αλλά και ο καρπός από τα πράσα.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Διοσκουρίδης και Βότανα για Κλείσιμο Φωνής

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.