Διά βοτανοθεραπεία με ξίδι ή ξύδι, καθώς έγραψε ο Ιπποκράτης διά βότανα και προβλήματα ως είναι ο κνησμός, η μυρμηγκιά ή τα τραύματα και εις τα νύχια, το στόμα και τα αφτιά, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ένα από τα προϊόντα το οποίο μπορεί κάποιος να εντοπίσει συχνά στα νοικοκυριά είναι το ξίδι ή ξύδι. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνταγές μαγειρικής και στην παρασκευή φαγητών, αλλά καθώς επισημαίνει ο Ιπποκράτης, είναι δυνατόν να επεκταθεί η χρήση και στη βοτανοθεραπεία, όπως τα υπόλοιπα βότανα. Συγκεκριμένα, το ξίδι κατά τον Ιπποκράτη διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά στη χρήση του με τη μορφή φαρμακευτικού υλικού για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσον αφορά στο δέρμα και στις αρθρώσεις προσφέρει οφέλη τα οποία μοιάζουν προς αυτά του θαλασσινού νερού. Μάλιστα, βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι ο κνησμός ή η μυρμηγκιά, καθώς και άλλα ερεθίσματα ή οιδήματα. Επιπροσθέτως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λουτρά ή κατά το πλύσιμο και τη διατήρηση της υγιεινής στα αφτιά.

Από την άλλη μεριά είναι κατάλληλο για να περιποιηθούμε τα καθαρά πρόσφατα τραύματα ή να καταπολεμήσουμε τις θρομβώσεις. Εάν υποφέρουμε από μελάνιασμα των γεννητικών οργάνων ή φλεγμονές στα αφτιά και στο στόμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε λιγάκι ζεστό. Με την προσθήκη λίγου άλατος οι ευεργετικές του επιδράσεις μπορούν να επεκταθούν. Μάλιστα, εάν το αφήσουμε να πήξει στον ήλιο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις λειχήνες, τη λέπρα και κυρίως προβλήματα υγιεινής στα νύχια.

Τέλος, πάντοτε με βάση την ιπποκρατική αντίληψη, το ξίδι έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το δέρμα και μπορεί να προσφέρει πολλές υπηρεσίες ιδιαιτέρως στο γυναικείο πληθυσμό, αρκεί βεβαίως να υπάρξει μία ανοχή στην έντονη οσμή του.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Ιπποκράτης και Οφέλη από το Ξίδι ή Ξύδι

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.