Διά υγιεινές συνταγές μαγειρικής, αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, φαγητά με φυτά, συνταγές ποτών, όπως τις κατέγραψε ο Κασσιανός Βάσσος και υπέδειξε ο Δίδυμος ως η παρασκευή ψωμιού με σταφύλια αντί προζύμι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η ελληνική Γραμματεία αποτελεί αστείρευτη πηγή εκπληκτικών γνώσεων περί ποικίλων θεμάτων τα οποία αφορούν ακόμα και στην σύγχρονη καθημερινότητα. Είτε από πρωτότυπα κείμενα, είτε από νεώτερες πηγές αντλούμε γνώσεις οι οποίες είναι πραγματικώς εντυπωσιακές. Έτσι, με βάση αυτό το δεδομένο είμαστε εις θέσιν να γνωρίζουμε σήμερα διάφορες πληροφορίες μεταξύ άλλων και περί των εδώδιμων υλικών ή διατροφικών συνηθειών των περασμένων αιώνων.

Με βάση τις υποδείξεις που έκαμνε ο Δίδυμος, όπως τις καταγράφει ο Κασσιανός Βάσσος στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, το προζυμένιο ψωμί το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε στο σπίτι, μπορεί να φτιαχτεί και με διαφορετικούς τρόπους υποκαθιστώντας το προζύμι με άλλα υλικά.

Η πιο απλή από τις συνταγές μαγειρικής για την παρασκευή ψωμιού χωρίς προζύμι είναι αυτή με τη χρήση σταφυλιών. Χωρίς να αλλάξουμε σε τίποτα την υπόλοιπη συνταγή υλικών για το ψωμί κάμνουμε κάτι πολύ απλό. Την ημέρα που προηγείται της αρτοπαρασκευής τοποθετούμε πολλά σταφύλια μέσα σε μεγάλη λεκάνη με νερό. Έτσι, αφού τα αφήσουμε μία ημέρα θα διαπιστώσουμε με βάση τον Δίδυμο ότι κάποια εξ αυτών επιπλέουν. Αυτά επιλέγουμε και τα απομακρύνουμε, ενώ στη συνέχεια τα ζουλάμε με δύναμη έτσι ώστε να τα ξεζουμίσουμε. Το παραγόμενο παχύρρευστο σταφυλόζουμο μπορεί να υποκαταστήσει το προζύμι.

Κατά τον Δίδυμο το ψωμί το οποίο δεν έχει προζύμι, αλλά το προαναφερθέν σταφυλόζουμο, είναι πάρα πολύ νόστιμο και καλό για κατανάλωση.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Παρασκευή Ψωμιού με Σταφύλι αντί Προζύμι

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.