Διά υγιεινές συνταγές μαγειρικής, αρχαιοελληνικές συνταγές μαγειρικής, φαγητά με φυτά, συνταγές ποτών, όπως αναψυκτικό λεμόνι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η λεμονιά είναι ένα εσπεριδοειδές δέντρο άρρηκτα δεμένο με τους ελληνικούς ιδιωτικούς και ιδιόχρηστους κήπους._Αναψυκτικό λεμόνι. Καλλωπίζει το χώρο πρασίνου με την παρουσία της, αλλά και γεμίζει τον αέρα με τις θεσπέσιες μυρωδιές των ανθών της. Αλλά δημιουργεί απέραντη χαρά ιδίως όταν προσφέρει απλόχερα τους ζουμερούς καρπούς της, δηλαδή τα λεμόνια. Αυτά τα κίτρινα λεμόνια χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη μαγειρική και υποστηρίζουν πάρα πολλές συνταγές. Ομοίως, ποτά και αναψυκτικά τα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν μεγαλύτερη απόλαυση. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ θα ενημερώσει τις φίλες και τους φίλους της για ένα απλό και παραδοσιακό, γλυκόπικρο αναψυκτικό ποτό. Αυτό είναι το αναψυκτικό λεμόνι το οποίο μπορεί να καταναλωθεί δροσερό ή κρύο αναλόγως των προτιμήσεών μας αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ. Είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού τόσο για μέσα στο σπίτι, όσο και εκτός αυτού.

Έτσι, λοιπόν, προκειμένου να δημιουργήσουμε αναψυκτικό λεμόνι, αρχικώς θα χρειαστούμε τις φλούδες δέκα μεγάλων καθαρών λεμονιών τις οποίες ρίχνουμε εντός μισού λίτρου νερού. Το δοχείο με αυτό το νερό και τις λεμονόφλουδες εγκαθίσταται σφραγισμένο σε ένα δροσερό και φωτεινό μέρος για τρεις ημέρες χωρίς, όμως, να εκτίθεται απ’ ευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Με το πέρας των τριών ημερών βράζουμε ακόμα μισό λίτρο νερό και ρίχνουμε σε αυτό ανακατεύοντας περίπου τριακόσια πενήντα γραμμάρια (350 gr) ζάχαρης. Στη συνέχεια αφήνουμε το νερό να κρυώσει αναδεύοντας περιστασιακώς. Όταν πράγματι κρυώσει προσθέτουμε στο ζαχαρόνερο το προηγούμενο νερό με τις λεμονόφλουδες και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα που δημιουργήσαμε το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι. Μπορούμε να το διατηρούμε στο ψυγείο ή σε έναν δροσερό χώρο μακριά από το φως και την έντονη ζέστη.

Όσο πιο γρήγορα καταναλωθεί, τόσο το καλύτερο.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Συνταγές για Αναψυκτικό Λεμόνι

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.