Διά βοτανοθεραπείες με βότανα το πεύκο ή την κουκουναριά, καθώς ενημερώνει ο Διοσκουρίδης διά γιατροσόφια με στόχο ο πονόδοντος να αντιμετωπιστεί, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ο Διοσκουρίδης, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έχει καταγράψει διάφορες βοτανοθεραπείες για την αντιμετώπιση ενοχλητικών πόνων στο ανθρώπινο σώμα. Μία από αυτές αφορά στην καταπολέμηση του πονόδοντου ο οποίος ανέκαθεν ήταν βασανιστικός.

Συγκεκριμένα, για να αντιμετωπιστεί ο πονόδοντος με βότανα χρειάζεται να υλοποιηθεί μία απλή συνταγή με υλικά φυτικής προελεύσεως τα οποία είναι ευκόλως προσβάσιμα από τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. Το βασικό συστατικό είναι ο φλοιός ή τα φύλλα του πεύκου ή της κουκουναριάς και καλύτερα το ξύλο της κουκουναριάς την οποία συναντούμε συχνά στην ελληνική χλωρίδα. Εάν χρησιμοποιήσουμε μερικά φύλλα, δηλαδή πευκοβελόνες, θα πρέπει πρώτα να τα ψιλοτρίψουμε, ενώ το φλοιό και το ξύλο Θα πρέπει αρχικώς να τα σπάσουμε ή να τα τεμαχίσουμε σε μικρότερα κομμάτια. Στη συνέχεια τα ψιλοτριμμένα φύλλα ή τα τεμαχισμένα ξύλα βράζονται μαζί με ξύδι.

Τέλος, όταν βράσουμε το μείγμα δημιουργούμε ένα αφέψημα το οποίο μετά από λίγο εάν κρατηθεί στο πάσχον σημείο του πονεμένου οδόντος είναι σε θέση να καταπραΰνει την οδονταλγία με βάση πάντα τον Διοσκουρίδη.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Πονόδοντος και Βότανα για Βοτανοθεραπεία

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.