Διά περπάτημα και περίπατος στον κήπο ως γράφει ο Ιπποκράτης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Όλοι όσοι συνεργάζονται με την ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ για τη διαμόρφωση ή κατασκευή κήπων, καθώς επίσης οι φίλες ή οι φίλοι_Εικόνα από σχέδιο κήπου ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. της, γνωρίζουν πολύ καλά το γεγονός ότι διαπνεόμαστε από μία νοοτροπία για την κηποτεχνία και την κηποποιία η οποία θέλει οι δημιουργίες και τα έργα μας να είναι απαλλαγμένα όσο το δυνατόν περισσότερο από αδρανή τεχνητά υλικά έτσι ώστε ο χώρος πρασίνου να είναι πιο κοντά στα φυσικά υλικά. Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ έχει την πεποίθηση ότι ο κήπος πρέπει να ικανοποιεί πολύπλευρες ανάγκες ιδιαιτέρως στο ελληνικό αστικό περιβάλλον το οποίο δεν φημίζεται για τα φιλικά του αισθήματα προς τη Φύση. Δεν θέλουμε απλώς να καλύπτουμε τους κενούς υπαίθριους χώρους των κτηρίων επειδή αυτό επιβάλλει κάποια νομοθεσία ή η παρόρμηση των ανθρώπων. Αντιθέτως, επιδιώκουμε το να μετατρέψουμε έναν άμορφο και άχαρο χώρο σε κάτι το χρήσιμο για την ψυχαγωγία των χρηστών του, έτσι ώστε να νοιώθουν απόλαυση και ευφροσύνη οι οποίες θα συνοδεύουν την πορεία της ζωής τους για όσο διάστημα ζουν κοντά στον κήπο τους.

Μία από τις πιο απολαυστικές χρήσεις ενός ιδιωτικού και ιδιόχρηστου χώρου πρασίνου είναι το περπάτημα στον κήπο. Μάλιστα, αυτή η δραστηριότητα μπορεί να σηματοδοτήσει την απαρχή ή την αφορμή για ένα μεγαλύτερο περίπατο στη γειτονιά ή αλλού. Το περπάτημα ή ο περίπατος στον κήπο είναι μία ενέργεια η οποία αποτελεί υποσύνολο μίας ευρύτερης δραστηριότητος στα οφέλη της οποίας έχει αναφερθεί ακόμα και ο ίδιος ο Ιπποκράτης, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε αναφερθεί και σε άλλα κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. Δεν είναι τυχαίο το ότι στην αρχαιότητα οι δημόσιοι χώροι ήταν έτσι διαμορφωμένοι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να περπατούν ελεύθερα. Ακόμα και η φιλοσοφική "Περιπατητική Σχολή" του Αριστοτέλους κατά τον τέταρτο αιώνα προ Χριστού (4ος αιών π. Χ.), βασίστηκε στη διεξαγωγή περιπάτου η οποία συνδυάζονταν με τη συζήτηση.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τον πατέρα της ιατρικής επιστήμης ο περίπατος είναι μία υγιεινή φυσική άσκηση η οποία απαιτεί σε κάποιο βαθμό την καταβολή συνειδητής και ενδεχομένως λίγο επίπονης προσπάθειας. Όταν διεξάγεται αβιάστως προσφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Αξιοσημείωτο είναι το ότι ο περίπατος μπορεί να διακριθεί σε διάφορους τύπους, λαμβάνοντας κατά κανόνα υπ' όψη το χρόνο που πραγματοποιείται σε συνδυασμό με τις προηγούμενες δραστηριότητες του σώματος.

Μία κατηγορία περιπάτου είναι αυτός ο οποίος λαμβάνει χώρα μετά από το φαγητό. Θεωρείται ότι τότε η κίνηση ξηραίνει την κοιλιά και το σώμα εμποδίζοντας να παχύνει το στομάχι μας, ενώ ταυτοχρόνως ζεσταίνει το σώμα. Η σάρκα απορροφά τα υγρά χωρίς να συσσωρεύονται περιττά υλικά γύρω από την κοιλιά η οποία σταδιακώς αδυνατίζει με αυτόν τον τρόπο. Ένα τμήμα της τροφής καταναλώνεται και αποβάλλεται από τον οργανισμό, ενώ το υπόλοιπο παραμένει χωρίς να χονδραίνει.

Από την άλλη μεριά, το περπάτημα που γίνεται νωρίς το πρωί χάρις εις την πρωινή δροσερή ατμόσφαιρα, επίσης συμβάλλει στην αποβολή των περιττών κιλών κάνοντάς μας πιο ισχνούς στην εμφάνιση χαλαρώνοντας μία ταλαιπωρημένη κοιλιά. Επιπροσθέτως, βοηθάει στην αποσυμφόρησή μας όταν νοιώθουμε "βαρύ" το κεφάλι, καθιστώντας πιο αποτελεσματικές άλλες αισθήσεις, όπως η όραση και η ακοή.

Τέλος, ένας περίπατος μετά από τη γυμναστική είναι ευεργετικός διότι καθαρίζει και χαλαρώνει το σώμα το οποίο έχει υποστεί καταπόνηση. Με το ήρεμο περπάτημα η σαρκική φθορά από την άσκηση αποκαθίσταται με ομαλό τρόπο.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Ιπποκράτης και Περπάτημα ή Περίπατος σε Κήπο

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.