Σπαζοκεφαλιές με φυτά για ψυχαγωγία, όπως οι γρίφοι και γεωργικά δοχεία, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Αυτή η σπαζοκεφαλιά είναι διασκευή από την ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ενός παλαιού μαθηματικού γρίφου του Brian Bolt ο οποίος προέρχεται από σχετικό βιβλίο του υπό των εκδόσεων Κάτοπτρο, που συστήνουμε την απόκτησή του. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ένας γεωργός θέλει να ψεκάσει με διαφυλλικό λίπασμα τα φυτά της ντομάτας τα οποία καλλιεργεί στην άκρη του χωραφιού του επειδή υποφέρουν από τροφοπενία βορίου. Αφού συμβουλεύτηκε πρώτα τους κατάλληλους ανθρώπους έμαθε τί ακριβώς πρέπει να κάνει για να περιποιηθεί τις ντοματιές του ώστε να ξαναγίνουν υγιή φυτά.

Πρέπει να διαλύσει μία μικρή και συγκεκριμένη ποσότητα λιπάσματος στον ψεκαστήρα του ο οποίος είναι παλαιός και ο ογκομετρικός δείκτης του δεν είναι πλέον ορατός. Έτσι, δεν μπορεί να δει επακριβώς το πόσο νερό βάζει μέσα. Αυτός ο ψεκαστήρας είναι αρκετά ογκώδης και ο γεωργός θυμάται ότι συνολικά χωράει ακριβώς τριάντα τρία λίτρα νερού. Δυστυχώς, όμως, επειδή η τροφοπενία που ταλαιπωρεί τα φυτά του είναι πολύ ιδιόμορφη, προκειμένου να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικώς πρέπει οπωσδήποτε να διαλύσει το λίπασμά του σε τέσσαρα λίτρα νερού με σκοπό να ψεκάσει αμέσως γιατί το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί γίνεται πλέον ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Ο άτυχος γεωργός είναι μακριά από το σπίτι του και ξέχασε να πάρει μαζί του ένα ογκομετρικό δοχείο. Το χωράφι του είναι λίγο απομονωμένο με επίπτωση να μην μπορεί να ζητήσει από κάπου αλλού βοήθεια, αλλά ευτυχώς έχει δικό του πηγάδι με αντλία και βρύση με ανεξάντλητα αποθέματα νερού. Επιπροσθέτως, για καλή του τύχη έχει μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο δύο καθαρά γυάλινα δοχεία από εμφιαλωμένο νερό. Όπως γράφουν οι ετικέτες τους, το ένα δοχείο χωράει ακριβώς τρία λίτρα νερού και το άλλο ακριβώς πέντε λίτρα νερού.

Ο εύστροφος γεωργός αφού σκέφτηκε λίγο χαμογέλασε πονηρά ευχαριστημένος γιατί κατάλαβε ότι με αυτά τα δύο δοχεία μπορεί να μετρήσει ακριβώς τα τέσσαρα λίτρα νερού που χρειάζεται να αδειάσει τελικώς μέσα στην ψεκαστήρα του.

Στην ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ είμαστε βέβαιοι για το ότι οι φίλες και οι φίλοι μας θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το τί σκέφτηκε ο αγρότης.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Σπαζοκεφαλιές με Φυτά και τα Γεωργικά Δοχεία

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.