Διά βοτανοθεραπεία με σκιλλοκρεμμύδα ή Ουργινέα παράλιος και βότανα για απόστημα, εμπύημα, καθώς γράφει ο Ιπποκράτης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Άπαντες γνωρίζουν το ότι ο Ιπποκράτης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της αρχαιότητος με βάση την καταγεγραμμένη ανθρώπινη ιστορία. Το όνομά του είναι συνώνυμο της ιατρικής επιστήμης και θεωρείται ο Πατέρας της Ιατρικής. Γεννήθηκε στην Κω τον πέμπτο αιώνα προ Χριστού (5ος αιών π. Χ.).

Προφανώς αναγνωρίζοντας τη σημασία των φυτών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας δεν αγνοούσε θεραπείες οι οποίες βασίζονταν στη χρήση βοτάνων. Μία τέτοια θεραπεία με βότανα έχει να κάμνει με την αντιμετώπιση των εμπυημάτων τα οποία ταλαιπωρούν το σώμα.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τα κείμενα του Ιπποκράτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με βοτανοθεραπεία ένα απόστημα ή εμπύημα χρειαζόμαστε ένα βότανο το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα βολβώδες φυτό. Αυτό το βότανο είναι η σκίλλα ή αλλιώς σκιλλοκρεμμύδα (Urginea maritima).

Προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας, αρχικώς τεμαχίζουμε τη σκιλλοκρεμμύδα σε κυκλίσκους και κατόπιν βράζουμε αυτές τις φέτες σε νερό. Όταν βράσουν καλά αδειάζουμε το νερό και τοποθετούμε καινούργιο οπότε τις ξαναβράζουμε τόσο ώστε να αντιληφθούμε με την αφή ότι έχουν μαλακώσει πολύ. Στη συνέχεια τρίβουμε έντονα τις φέτες ώστε να λειώσουν και τις ανακατεύουμε με καβουρδισμένο κύμινο, λευκό σουσάμι και φρέσκα αμύγδαλα. Στο τέλος, το προϊόν το οποίο προκύπτει το τρίβουμε μέσα στο μέλι και δημιουργούμε το φαρμακευτικό μας μείγμα. Μάλιστα, για καλύτερα αποτελέσματα ο Ιπποκράτης συστήνει να καταναλώνεται από το πάσχον άτομο μαζί με λίγο κρασί.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Βοτανοθεραπεία για Απόστημα και Ιπποκράτης

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.