Διά συντήρηση γκαζόν, την αποβρύωση γκαζόν στην περιποίηση χλοοτάπητα, τα βρύα και το thatch, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Αρκετές φορές κατά τις οποίες η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ εκτελεί κηπουρικές εργασίες για τη συντήρηση γκαζόν σε ιδιωτικό και_Άχρηστη οργανική ύλη ή thatch στο γκαζόν. ιδιόχρηστο κήπο οι οποίες περιλαμβάνουν την αποβρύωση ή όταν επικοινωνεί με τις φίλες και τους φίλους της, δέχεται κατ' επανάληψη ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Συγκεκριμένα, πολλοί αναρωτιούνται γιατί η απομάκρυνση της άχρηστης οργανικής ύλης, δηλαδή του thatch, από το έδαφος το οποίο φιλοξενεί το γκαζόν, ονομάζεται "αποβρύωση", αφού στην ουσία ο όρος προσδιορίζει την απομάκρυνση των βρύων. Απορούν για το γιατί γίνεται αυτή η αναφορά στα βρύα και αναρωτιούνται μήπως η αποβρύωση στην πραγματικότητα κρύβει κάποιες παγίδες για το γκαζόν οι οποίες δεν διευκρινίζονται, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες σε κατόχους χώρων πρασίνου όπου φιλοξενούνται εκτάσεις με χλοοτάπητα, κυρίως ψυχρόφιλων ειδών, είτε προέρχεται η εγκατάστασή του από σπορά, είτε από πολλά έτοιμα ρολά.

Η αλήθεια είναι το ότι αυτό το ερώτημα ερείδεται επί μίας λογικής απορροίας και η απάντηση είναι αρκετά απλή. Στην_Αποβρύωση γκαζόν. πραγματικότητα χρησιμοποιούμε τον όρο "αποβρύωση" μάλλον καταχρηστικώς και κατά γενίκευση ώστε να περιγράψουμε μία δραστηριότητα η οποία αποσκοπεί σε ένα πιο διευρυμένο αποτέλεσμα εργασίας καθαρισμού και αναζωογονήσεως του χλοοτάπητος. Τα μηχανήματα τα οποία καλούνται "αποβρυωτές" ή κάθε άλλο μηχάνημα το οποίο ενδέχεται να προσφέρει αντίστοιχη υπηρεσία, όπως είναι κάποια από τα επαγγελματικά εργαλεία καθέτου κοπής, πραγματικά έχουν την δυνατότητα να απομακρύνουν με άνεση από την επιφάνεια του εδάφους τα επικίνδυνα βρύα τα οποία απειλούν το γρασίδι είτε μεταβάλλοντας την οξύτητα του εδάφους, είτε καταλαμβάνοντας ζωτικό εδαφικό χώρο ειδικώς εάν το εδαφικό υπόστρωμα είναι συμπιεσμένο και χαρακτηρίζεται από την κακή αποστράγγιση σε σκιερές περιοχές. Όμως, η αρχή και η τεχνολογία της λειτουργίας τους προσφέρουν ακριβώς και την δυνατότητα για την εξολόθρευση του thatch.

Στην ελληνική γλώσσα ο αγγλικός όρος "thatch" αποδίδεται συχνά με λέξεις όπως "αχυροσκεπή" ή "αχυροστρωμνή",_Βρύα σε έδαφος με γκαζόν. χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι ο απίστευτος πλούτος της γλώσσης δεν επιτρέπει την υιοθέτηση πιο ευδόκιμων όρων από αρμόδιους Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι θα θελήσουν να ασχοληθούν σοβαρά με τους χλοοτάπητες του ελληνικού εδαφοκλιματικού περιβάλλοντος είτε είναι επαγγελματικού τύπου, είτε άλλης χρήσεως. Επειδή η συντήρηση των χλοοταπήτων είναι μία στην ουσία επιστήμη η οποία αναπτύχθηκε με ιδιαιτέρα επιμέλεια κατά κανόνα σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο (UK) και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (USA), έχουν πρακτικώς υιοθετηθεί ορολογίες οι οποίες ανταποκρίνονται περισσότερο στα αγγλοσαξωνικά γλωσσικά πρότυπα. Στην ελληνική γλώσσα η λέξη "dethatching" μάλλον δεν είναι και πολύ εύηχο ή ίσως κατάλληλο να αποδοθεί σαν "απαχυροσκέπηση". Επίσης, η λέξη "καθαρισμός" του γκαζόν δεν προσδιορίζει ακριβώς την εργασία την οποία εκτελούμε γιατί μπορεί να αναφέρεται για παράδειγμα και στην απομάκρυνση των φύλλων από φυλλοβόλα δένδρα. Έτσι, χρησιμοποιούμε γενικευμένα τον όρο "αποβρύωση" για να περιγράψουμε εκτός από την απομάκρυνση των ενοχλητικών βρύων και την απομάκρυνση του thatch.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Συντήρηση Γκαζόν και Αποβρύωση

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.