Διά βοτανοθεραπεία για αδυνάτισμα, καθώς γράφει ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης ότι βοηθάνε τα βότανα ή οι καρποί λεμόνι, που μπορούν να γίνουν ακόμα και αναζωογονητικό ρόφημα με κανέλα και λίγη ζάχαρη, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Το αδυνάτισμα του σώματος ανέκαθεν απασχολούσε όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά όλους τους ανθρώπους. Η επιθυμία για_Όμορφο λεμόνι σε λεμονιά. αδυνάτισμα μπορεί να είναι απόρροια της ανάγκης είτε για την ενίσχυση της υγείας, είτε για αισθητική βελτίωση, είτε και για τα δύο. Όμως, καθώς είναι ευρέως γνωστό, η διαδικασία για αδυνάτισμα οποιασδήποτε περιοχής του σώματος δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, ενώ απαιτεί συνήθως χρόνο. Λανθασμένες ενέργειες ενδεχομένως να επιβαρύνουν περαιτέρω την υγεία του οργανισμού, οπότε καλό θα ήταν πρωτίστως να αναζητείται η αρωγή ενός εξειδικευμένου ατόμου, όπως είναι κάποιος αρμόδιος ιατρός, έτσι ώστε να προσδιορισθούν με ασφάλεια όλα τα κατάλληλα βήματα. Βεβαίως, η προσπάθεια για να επιτύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μπορεί να περιλαμβάνει ποικίλες συνιστώσες δράσεως, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η αναπροσαρμογή των διατροφικών συνηθειών και η βρώση συγκεκριμένων τροφών. Από την αρχαιότητα έγινε προσπάθεια προκειμένου να προσδιορισθούν τροφές οι οποίες υποβοηθάνε τον αγώνα για αδυνάτισμα, ενώ έχουν καταγραφεί πάρα πολλές και διάφορες προτάσεις σχετικώς με την κατανάλωση εδώδιμων υλικών οι οποίες ενδεχομένως να βοηθάνε τον μεταβολισμό ώστε ο οργανισμός να μην ταλαιπωρείται εκ της συσσωρεύσεως ανεπιθύμητης μάζας.

Ακόμα μία περίπτωση προσδιορισμού τροφών για αδυνάτισμα είναι η καταγραφή σχετικών στοιχείων στα κείμενα που κληροδότησε ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, που στο πρόσωπό του η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ έχει αναφερθεί και σε άλλα κείμενα της δημοσιοποιημένης βάσεως δεδομένων της. Γίνονται αναφορές στο αδυνάτισμα το οποίο σχετίζεται με βότανα και βοτανοθεραπεία ή στην κατανάλωση φρούτων, όπως οι καρποί της λεμονιάς.

Ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, κατά τις αναφορές του σχετικώς με τα τρόφιμα και ειδικότερα τους καρπούς, δίδει έμφαση σε κάποιους οι οποίοι μεταξύ άλλων αδυνατίζουν το σώμα κατά την εκτίμησή του. Έτσι, λοιπόν, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και γνωστούς τέτοιους καρπούς είναι το περίφημο λεμόνι. Μάλιστα, αναφέρεται στην ευεργετική δράση του είτε καταναλώνεται σαν φρούτο, είτε όταν πίνεται ο χυμός του. Κατά τις υποδείξεις του καλό θα ήταν το λεμόνι να μην καταναλώνεται από ηλικιωμένα άτομα. Αντιθέτως, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν αυτόν τον καρπό, ιδιαιτέρως κατά τους θερινούς μήνες, συνοδεύοντάς τον με κανέλλα και ζάχαρη.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Βότανα και Καρποί για Αδυνάτισμα

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.