Διά ρινορραγία με βότανα, αυγά και ξύδι για να σταματήσει το αίμα από τη μύτη, καθώς γράφει ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η ρινορραγία κατά την οποία το αίμα εκρέει από τη μύτη ανέκαθεν αποτελούσε ένα ενοχλητικό πρόβλημα για όλους τους_Αυγά και ξύδι. ανθρώπους. Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες αρκετοί άνθρωποι ασχολήθηκαν με αυτό το ζήτημα προσπαθώντας να εντοπίσουν τρόπους και φάρμακα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις οι οποίες οφείλονται στη ρινορραγία και να ανακουφίσουν τους πάσχοντες. Καθώς φαίνεται έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις, ενώ στη λαϊκή παράδοση έχουν παρεισφρήσει ποικίλες εμπειρικές τακτικές, που πολλές φορές στηρίζονται στη βοτανοθεραπεία. Τα βότανα ή τα υλικά που προκύπτουν από αυτά χρησιμοποιούνται κατά κόρον ακόμα και σήμερα. Ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης έχει περισώσει στα κείμενά του διάφορες συμβουλές οι οποίες αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των ανθρώπων καταγράφοντας πάρα πολλές πληροφορίες. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει μία συνταγή για την αντιμετώπιση της ρινορραγίας η οποία είναι απλή στην υλοποίησή της.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι μερικά αβγά και λίγο ισχυρό ξύδι.

Έτσι, λοιπόν, με βάση τον Αγάπιο, όπως ενημερώνουν τα κείμενά του, το μόνο που χρειάζεται να κάμνουμε είναι να κάψουμε τα κελύφη των αυγών και να τα τοποθετήσουμε στη συνέχεια μέσα στο ξύδι έως ότου να ξηραθεί. Μόλις γίνει αυτό πρέπει να τα τρίψουμε πολύ καλά ώστε να γίνουν σκόνη την οποία μπορούμε να τη διατηρούμε. Ο Αγάπιος προτείνει να φυσήξουμε με μασούρι αυτή τη σκόνη σε μικρή ποσότητα στο πάσχον ρουθούνι και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αιμορραγία.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Αγάπιος και Βοτανοθεραπεία για Ρινορραγία

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.