Διά γρασίδι για γάτες, τα κατοικίδια ζώα και πώς προστατεύεται ο κήπος από τα χαδιάρικα αιλουροειδή. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Δεν είναι κρυφό το γεγονός ότι πάρα πολλοί κάτοχοι ιδιωτικών και ιδιόχρηστων κήπων έχουν για συντροφιά κατοικίδια_Η γάτα της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ κοιμάται του καλού καιρού. ζώα τα οποία χαίρονται να παίζουν ανέμελα στον κήπο. Δυστυχώς, όμως, μερικές φορές η συμπεριφορά τους είναι τέτοια ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στα καλλωπιστικά φυτά ή το γκαζόν. Ακόμα και όσοι διαθέτουν ζώα μέσα σε διαμερίσματα όπου υπάρχουν φυτά, ενδεχομένως να έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις κατά τις οποίες τα ίδια τα φυτά, οι γλάστρες τους ή το χώμα τους έγιναν θύματα των ορέξεων των κατοικίδιων. Συνήθως, τα περισσότερα προβλήματα προκαλούνται από δραστήριους σκύλους ή γάτες, που βρίσκουν στα φυτά την διέξοδο για να εκτονώνουν τα ζωώδη ένστικτα τους ή χρησιμοποιούν το χώρο του γκαζόν και τις γλάστρες σαν ένα τεράστιο αποχωρητήριο. Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ αφ' ενός διαθέτοντας δικά της κατοικίδια ζώα και αφ' ετέρου έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες από τις κηπουρικές εργασίες τις οποίες διενεργεί, θα υποστήριζε την άποψη ότι περισσότερο πρέπει να προσέχουμε τις πανέξυπνες γάτες μας.

Έτσι, λοιπόν, με το παρόν κείμενο θα επικεντρωθούμε στις γάτες οι οποίες από τη φύση τους είναι μεν χαδιάρες, αλλά και ατίθασες. Εξ άλλου αυτό είναι και το προσφιλές τους γνώρισμα το οποίο τις καθιστά αγαπητές, αλλά μερικές φορές ιδιαζόντως ενοχλητικές. Εκτός από τις ενοχλήσεις που προκαλούν εκτελώντας τις φυσικές τους ανάγκες, υπάρχει άλλο ένα προβληματικό σημείο στην συμπεριφορά τους όσον αφορά στα φυτά. Συγκεκριμένα, όσοι από εμάς διαθέτουμε φυτά εσωτερικού χώρου με μακριά, λεπτά και λογχοειδή φύλλα ίσως θα έχουμε διαπιστώσει ότι οι παιχνιδιάρες γάτες μας τα μασουλάνε λαίμαργα μερικές φορές. Συνηθέστερα θύματα αυτών των γατίσιων ορέξεων είναι η μπουκαρνέα ή η ξηρόφυτη νολίνα, αλλά και ένα πλήθος άλλων καλλωπιστικών φυτών. Μάλιστα, κάποιες φορές ενώ το φυτό μας είναι κατά τα άλλα υγιέστατο, τελικώς αποκτάει μία άθλια όψη από μασουλημένα και αποκολλημένα φύλλα. Ένοχος για αυτό είναι η γάτα μας η οποία αρκετές φορές εκμεταλλεύεται την αδυναμία που της έχουμε και κάνει ό, τι θέλει. Επίσης, οι κορμοί φυτών, όπως είναι για παράδειγμα η γιούκα, μετατρέπονται σε ονυχοδρόμια και γεμίζουν γρατζουνιές.

Αναζητήσαμε διάφορους τρόπους για να απομακρύνουμε τους τριχωτούς φίλους μας από τα φυτά μας, αλλά καθώς φαίνεται πιο εύκολα μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο, παρά μία πεισματάρα και ξεροκέφαλη γάτα ιδιαιτέρως εάν είναι κολοσσιαίου μεγέθους, όπως η κυρίαρχη δική μας μητριάρχης η οποία θεωρεί ότι το κτήριο της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ είναι ιδιοκτησία της. Με τον καιρό, όμως, βρήκαμε μία λύση που συνδυάζει την εξασφάλιση της υγείας του ζώου με την προστασία των φυτών και κατορθώσαμε να περιορίσουμε κάποιες από τις φθορές. Στην αγορά κυκλοφορούν συσκευασίες με σχετικώς φθηνό κόστος αγοράς οι οποίες περιέχουν δοχεία με ειδικούς σπόρους γρασιδιού εγκατεστημένους σε μικρό και καταλλήλως διαμορφωμένο υπόστρωμα το οποίο υποκαθιστά το έδαφος και έχοντας την δυνατότητα να διατηρεί αξιοποιήσιμα υψηλά ποσοστά νερού και θρεπτικών στοιχείων. Είναι αξιοσημείωτο το ότι κάποια υλικά από αυτό το υπόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα σαν εδαφοβελτιωτικά, κυρίως στους χώρους εγκαταστάσεως καλλωπιστικών χλοοταπήτων.

Οι σπόροι φυτρώνουν και αναπτύσσονται πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαιτέρα περιποίηση από την μεριά μας. Δημιουργούν_Ειδικό γρασίδι για γάτες. ένα μικρό χώρο γρασιδιού στο δοχείο τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει νεράκι στο πιατάκι του δοχείου. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το δοχείο σε ένα φωτεινό, ευδιάκριτο μέρος και ευκόλως προσβάσιμο από τη γάτα μας. Εάν υπάρχει σχετική κτηνιατρική προτροπή αυτό το γρασίδι είναι αναλώσιμο και θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας από τρίχες τις οποίες καταπίνει το ζώο όταν καθαρίζεται με την τραχιά γλωσσίτσα του. Στην αρχή καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε λίγο ώστε να υποδείξουμε στον τριχωτό μας φίλο την νέα λιχουδιά με στόχο να εξοικειωθεί μαζί της και να αποσύρει το ενδιαφέρον του από τα άλλα φυτά. Η εμπειρία μας από τη χρήση τέτοιων προϊόντων έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μειώνονται σταδιακώς οι επιθέσεις στα δύσμοιρα φυτά μας. Δεν θα υποστηρίζαμε ότι εκμηδενίζονται, αλλά περιορίζονται τόσο πολύ ώστε οι επιπτώσεις στην φυλλική επιφάνεια να είναι σε κάποιες περιπτώσεις έως και ανεπαίσθητες.

Πρέπει να τονίσουμε με επίταση ότι το γρασίδι για γάτες προορίζεται αποκλειστικώς προς βρώσιν από αυτές και δεν είναι ένα μέσον καλλωπισμού του χώρου μας. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητος, αλλά και της ανυπαρξίας φυσικού εδαφικού υποστρώματος δεν καταφεύγουμε στην χρήση λιπαντικών ή φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων γιατί κάτι τέτοιο θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία ή τη ζωή της γάτας μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι περιοδικώς λίγο νερό από τη βρύση. Η διάρκεια χρήσιμης ζωής του εξαρτάται από το ρυθμό που το καταναλώνει η γάτα, αλλά εμπειρικώς θα υποστηρίζαμε ότι κατά μέσον όρο επαρκεί πλήρως για τουλάχιστον έναν με δύο μήνες για μία υπερβολικώς λαίμαργη και μεγαλόσωμη γάτα, όπως είναι η δική μας. Επιπροσθέτως, καλό θα ήταν να μην αλλάζουμε τη θέση του μέσα στο κτήριο και να μην βρίσκεται κοντά στα φυτά τα οποία ταλαιπωρούσε παλαιότερα η γάτα. Τέλος, η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ συστήνει προς τις φίλες και τους φίλους της το να μην τοποθετείται σε θέσεις όπου υπάρχουν κοντά πολύτιμα αντικείμενα, όπως είναι κάποια έγγραφα, γιατί η γάτα μπορεί να κουνήσει το πιάτο αποστραγγίσεως του δοχείου και να ρίξει το νερό το οποίο ενδεχομένως σε κάποια προϊόντα εάν μείνει μακριά από αυτό το πιάτο να έχει μία λιγάκι δυσάρεστη οσμή.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Κατοικίδια Ζώα και Ειδικό Γρασίδι για Γάτες

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.